Wanneer was de laatste keer dat u de gele gids gebruikte? Als het antwoordt recent is dan heeft u zojuist dit artikel verpest… De gele gids is absoluut handig, vooral om op te staan als je ergens niet bij kunt. Plus staat het vol met lokale bedrijven voor iedere denkbare sector. Google Places combineert deze gids met hun eigen Google map service, waardoor klanten lokaal en geografisch kunnen zoeken, direct meer informatie kunnen vinden en eventueel recensies kunnen lezen over het bedrijf in kwestie. Voor klanten is dit alleen maar een goed iets – en voor bedrijven creëert dit nieuwe marketing mogelijkheden. Als uw bedrijf nog niet op Google Places te vinden is vindt u onderstaand 5 redenen waarom u het eens moet overwegen.

Het is gratis!

In tegenstelling tot veel andere verzamelsites is een vermelding op Google Places volledig gratis. Het enige wat u nodig heeft is een email adres om te registreren. U kunt foto’’s en beschrijvingen toevoegen, specifieke bedrijfsinformatie opgeven en contactgegevens zichtbaar maken. Aangezien het een gratis manier is om zulke duidelijke informatie in 1 overzicht duidelijk online te hebben staan is er geen reden om niet aan te melden.

Iedereen doet het

Als u een zoekopdracht zou doen in Google Maps voor webdesign bureaus in Eindhoven, zult u merken dat we in de top van de resultaten gerankt zijn. En terecht. Echter zult u ook zien dat er veel andere bedrijven zijn naast Webbs. Dit zal ongetwijfeld ook in uw eigen branche het geval zijn. Indien u niet vermeld wordt en uw concurrenten wel verliest u veel potentiële klanten. Volgens Google zoekt 97% van de consumenten online naar bedrijven. U kunt zich natuurlijk niet veroorloven om deze doelgroep te laten lopen.

Beoordelingen

Google Places biedt mensen de mogelijkheid om bedrijven te beoordelen en feedback te geven. Het mes snijdt hier aan twee kanten, immers zijn reviews niet altijd even positief. Iedereen zit echter in dezelfde boot en als er goede producten en diensten worden aangeboden (zoals het hoort) hoeft u zich niet druk te maken. Het is altijd mogelijk om een reactie te geven wanneer dit nodig is en zo krijgt u op een effectieve manier goede feedback op uw bedrijf.

SEO

Met een account op Google Places verhoogt u zowel de zichtbaarheid in de zoekresultaten van Google Places als de rankings van webpagina’s. Door content te uploaden, zoals afbeeldingen, video’s, speciale aanbiedingen helpt u bij de algemene SEO strategie.

Mobiel

Alhoelwel mobiel momenteel al gigantisch is, is het nog maar het begin. Het zoeken naar een geschikt restaurant of hotel in de buurt gebeurd al veel via de gsm maar en de nabije toekomst wordt dit alleen maar uitgebreider en ook toepasselijker voor andere soort branches. Lokale zoekopdrachten worden te next best thing, en als u niet vindbaar bent met uw bedrijf mist u potentiële klanten zowel online als offline.