Het www – de moderne stormloop voor bedrijven met goudkoorts. Als u zich bedenkt dat het internet eigenlijk pas sinds het begin van dit millennium een gewoonte is geworden (pas een decennium geleden), is het niet te bevatten waar we over een volgende decennium zullen zijn. Denk maar aan televisie en haar eerste 10 jaren en hoe we nu 50inch wide screens hebben hangen. Internet gebruikers zijn verdriedubbeld sinds 2000 en er is nog steeds ruimte genoeg voor groei.

Kansen voor online bedrijven

Het is niet realistisch om te proberen een volgende Facebook of Twitter te worden, echter wanneer gefocust wordt op het oplossen van problemen in de eigen branche bestaat er een kans van explosieve groei. We hebben al voorbeelden gezien met bekende websites zoals funda.nl voor de huizenmarkt en Independer voor verzekeringvergelijkingen.

Wanneer een solide website van de grond komt, u de doelgroep via marketing aantrekt naar de pagina en deze iets praktisch te bieden hebt zou er nationaal en internationaal een duidelijke groei moeten komen. Een paar tips voor een succesvolle internet onderneming:

  • Focus op simpele ideeën die niet te complex worden
  • Blijf bij wat u het beste kunt en gebruik uw ervaring en kennis
  • Ben bereid tijd vrij te maken voor uw website
  • Start met uw basis diensten of producten en groei vanuit daar verder

Enkele voorbeelden

Bij Webbs hebben we in het verleden al verschillende projecten mogen maken, enkele voorbeelden:
www.vloerenplaneet.nl, www.hobbelpaardjes.nl, www.cheapscooter.nl